Betaalbare blog laten schrijven? (kosten, tips & stappenplan)

Gepubliceerd op 15 jan, 2023

Een blog kan een geweldige manier zijn om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te verhogen en nieuwe bezoekers aan te trekken. Het kan ook worden gebruikt om meer informatie te geven over jouw producten of diensten of om een expertstatus te verkrijgen in een bepaald onderwerp. Helaas kan het laten schrijven van een blog echter ook vrij duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om een betaalbare blog te laten schrijven, zodat je toch regelmatig nieuwe inhoud op je website kunt plaatsen zonder dat dit teveel geld kost.

Waarom een blog starten?

Er zijn diverse redenen om een blog te laten schrijven, hieronder zijn enkele van de belangrijkste redenen:

  • Verhogen van de online zichtbaarheid: Een blog kan helpen bij het verhogen van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf of organisatie door regelmatig nieuwe inhoud op je website te plaatsen. Dit kan leiden tot meer bezoekers op je website en een groter bereik van je merk.
  • Aantrekken van nieuwe bezoekers: Een blog kan ook worden gebruikt om nieuwe bezoekers aan te trekken door informatieve en interessante inhoud te bieden. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je website en een groter bereik van je doelgroep.
  • Meer informatie geven over producten of diensten: Een blog kan ook worden gebruikt om meer informatie te geven over producten of diensten die je aanbiedt. Dit kan helpen bij het verkrijgen van meer verkoop of het verhogen van de bekendheid van je producten of diensten.
  • Verkrijgen van een expertstatus: Een blog kan ook worden gebruikt om een expertstatus te verkrijgen in een bepaald onderwerp. Dit kan leiden tot meer vertrouwen in jouw merk of organisatie en een groter bereik van je doelgroep.
  • Verhogen van de online autoriteit: Een blog kan ook helpen bij het verhogen van de online autoriteit van jouw merk of organisatie, door een regelmatige stroom van kwalitatief goede inhoud te publiceren. Dit kan leiden tot een grotere zichtbaarheid in zoekmachines en meer vertrouwen van bezoekers in jouw merk of organisatie.

Kosten voor het laten schrijven van een blog

De kosten voor het laten schrijven van een blog kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de blog, de frequentie van de blogposts, de complexiteit van het onderwerp en de ervaring en tarieven van de schrijver. Daarnaast kan het in tarief schelen of je de teksten laat schrijven met oog op Google.

Lees ook: goedkope SEO teksten kopen?

Sommige schrijvers rekenen een vast bedrag per blogpost, terwijl anderen een tarief per woord of per uur hanteren. De kosten kunnen variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s per blogpost, afhankelijk van deze factoren. De meeste beginnende tekstschrijvers hanteren een woordprijs tussen de 1-3 cent. Meer ervaren tekstschrijvers betaal je al snel tussen de 3-6 cent per woord. Ga je voor een ervaren tekstschrijvers die specifieke kennis heeft over een bepaald vakgebied, dan betaal je zo rond de 10-15 cent per woord.

Het is verstandig om een budget te bepalen voor het laten schrijven van je blog en hierover te onderhandelen met de schrijver. Overweeg ook opties zoals het betalen per woord of per blogpost in plaats van een vast bedrag, om de kosten te minimaliseren.

Het is ook verstandig om referenties te vragen aan vrienden of collega’s die eerder een blog hebben laten schrijven, en om prijzen te vergelijken tussen verschillende schrijvers. Door de tijd te nemen om een geschikte schrijver te zoeken, kosten te bespreken en afspraken te maken over inhoud en frequentie, kun je een betaalbare blog laten schrijven.

Tekstaanbod Tekstplaza.nl

Tekstaanbod Tekstplaza.nl

Stappen om een betaalbare blog te laten schrijven

Om een betaalbare blog te laten schrijven, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Hieronder bespreken we de belangrijkste stappen die je moet nemen om een goede en betaalbare blog te laten schrijven.

Zoeken naar een geschikte schrijver

De eerste stap om een betaalbare blog te laten schrijven, is het vinden van een geschikte schrijver. Er zijn diverse mogelijkheden om een geschikte schrijver te vinden, zoals zoeken op platforms zoals Upwork, Freelancer, Textbroker of LinkedIn. Je kunt ook referenties vragen aan vrienden of collega’s die eerder een blog hebben laten schrijven.

Wanneer je een geschikte schrijver hebt gevonden, is het belangrijk om te kijken naar hun portfolio en enkele van hun eerder geschreven stukken te lezen. Zorg ervoor dat de schrijver ervaring heeft met het schrijven van blogs in jouw niche of voor jouw doelgroep. Bepaal ook of de schrijver beschikbaar is om regelmatig blogposts te schrijven.

Contact opnemen met de schrijver

Nadat je een geschikte schrijver hebt gevonden, is de volgende stap om contact op te nemen met de schrijver. Bespreek met hem of haar de kosten van het laten schrijven van de blog. Overweeg ook opties zoals het betalen per woord of per blogpost in plaats van een vast bedrag.

Maak ook afspraken over de inhoud en de frequentie van de blogposts. Bespreek welke onderwerpen je wilt dat de schrijver behandelt in de blogposts en hoe vaak je een nieuwe blogpost wilt publiceren.

Supervisie op de blogposts

Nadat de blogposts zijn geschreven, is het belangrijk om de inhoud te controleren en eventuele aanpassingen voor te stellen. Lees elke blogpost die de schrijver voor jou schrijft en geef feedback op inhoud, grammatica en spelling. Bespreek eventuele wijzigingen die je wilt aanbrengen in de blogpost met de schrijver.

Publicatie en promotie van de blogposts

Als de blogposts naar tevredenheid zijn geschreven, is het tijd om ze te publiceren op je website. Zorg dat de blogposts op een geschikte plaats op je website worden geplaatst, bijvoorbeeld in een blogsectie.

Promoot ook de blogposts via je social media-accounts en andere kanalen om meer bezoekers naar je website te trekken. Door regelmatig nieuwe blogposts te publiceren en te promoten, kun je jouw online zichtbaarheid verhogen en nieuwe bezoekers aantrekken.

Waar kun je betaalbare blogs laten schrijven?

Er zijn diverse plaatsen waar je betaalbare blogs kunt laten schrijven. Een van de opties betreft tekstbrokers, hier kun je een freelance schrijver inhuren voor een bepaald budget. Daarnaast kun je bij Teksplaza.nl kant en klare teksten kopen, deze zijn direct uit voorraad leverbaar.

Conclusie

Het laten schrijven van een blog kan een kosteneffectieve manier zijn om regelmatig nieuwe inhoud op je website te plaatsen. Door een geschikte schrijver te zoeken, kosten te bespreken en afspraken te maken over inhoud en frequentie, en supervisie te houden op de blogposts, kun je een betaalbare blog laten schrijven. Zo kun je jouw online zichtbaarheid verhogen en nieuwe bezoekers aantrekken.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *