Hoe schrijf je teksten voor het internet?

Gepubliceerd op 29 sep, 2022

Om effectieve webteksten voor het internet te schrijven, zijn er twee primaire gebieden waar je naar moet kijken. Dat zijn de paginatitel en de META beschrijvingen.  Beide zijn gewoonlijk de eerste twee dingen die iemand ziet als hij op het internet zoekt naar een bepaald product of een bepaalde dienst.

Dit geldt echter niet voor alle zoekmachines of directories, want sommige laten de META beschrijving helemaal niet zien.  In sommige gevallen tonen ze een fragment van de inhoud van je site.

Hieronder geven we een lijst van belangrijkheid voor bepaalde gebieden waarop je je moet richten om effectieve webteksten te schrijven.

1. Paginatitel – Dit is het eerste wat een bezoeker te zien krijgt bij een zoekopdracht op het web.

2. META Beschrijving – Gewoonlijk het tweede wat de bezoeker ziet als hij zoekt via een zoekmachine of directory.

Het is belangrijk om te onthouden dat beide waarschijnlijk worden geproduceerd op de Resultatenpagina van de zoekmachines (SERP’s).

3.  Heading Tags – Deze hebben betrekking op specifieke onderwerpen binnen je site.

4.  Zichtbare inhoud – Dit is een ander belangrijk gebied waarop je je moet concentreren om effectieve teksten voor het web te produceren.    Deze staan hieronder in volgorde van belangrijkheid.

a. Hyperlinked Tex en Titelattribuut – Dit wordt vaak weergegeven als een “tool tip”.  Dit is een korte boodschap die verschijnt wanneer het aanwijsapparaat (cursor) pauzeert boven een bepaald object op de website.

b. Alternate Text Tags – Dit moet voor een afbeelding zijn en mag niet gebruikt worden om te vullen met trefwoorden die er niet op van toepassing zijn.

c. META Keyword Tags – Helaas zijn deze door ernstig misbruik door onethische marketeers  niet meer zo sterk als vroeger.  In feite kijken de meeste zoekmachines hier niet meer naar als een relevantiefactor tijdens het zoeken.  Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat de trefwoorden die je in deze tag gebruikt ook te vinden zijn in de zichtbare inhoud van de pagina.

Effectief tekstschrijven voor het internet kan dus alleen als je zorgvuldig onderzoek doet naar je zoekwoorden.  Wat heeft het voor zin om teksten te schrijven, als je niet weet wat je doelgroep eigenlijk zoekt?  Door je te richten op de juiste zoekwoorden  neem je een van de belangrijkste stappen in het schrijven van effectieve teksten.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *