Hoe maak je een succesvolle affiliatie website met WordPress: onze gids

Gepubliceerd op 1 feb, 2023

WordPress is een van de meest populaire manieren om een website te maken, en dit geldt ook voor het maken van een affiliatie website. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je een affiliatie website kunt maken met behulp van WordPress en wat nodig is om succesvol te worden.

Waarom wordt WordPress vaak gebruikt voor affiliatie websites?

WordPress wordt vaak gebruikt voor affiliatie websites omdat het een gebruiksvriendelijk en flexibel platform is. Enkele redenen waarom WordPress geschikt is voor affiliatie websites zijn:

  1. Gratis te gebruiken: WordPress is een gratis open-source platform, wat betekent dat iedereen het gratis kan gebruiken. Dit maakt het een toegankelijke optie voor iedereen die een website wil maken.
  2. Veel thema’s en plugins beschikbaar: Er zijn veel gratis en betaalde thema’s beschikbaar voor WordPress, waaronder veel die speciaal zijn gemaakt voor affiliatie websites. Er zijn ook veel plugins beschikbaar waarmee je affiliatie links eenvoudig kunt toevoegen aan je website.
  3. Gebruiksvriendelijk: WordPress is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische vaardigheden. Er is een grote online community die hulp en ondersteuning biedt voor het gebruik van WordPress.
  4. SEO-vriendelijk: WordPress is zo ontworpen dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) gemakkelijker is. Er zijn veel SEO-plug-ins beschikbaar die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren voor zoekmachines.
  5. Flexibiliteit: WordPress kan worden aangepast aan verschillende soorten websites, waaronder blogs, e-commerce sites en affiliatie websites. Dit maakt het een veelzijdig platform dat geschikt is voor verschillende soorten websites.

Stap voor stap: affiliatie website maken in WordPress

Nu je weet waarom WordPress vaak wordt gekozen als content management systeem, is het tijd om voor het echte werk te gaan: het creëren van een website in WordPress. Hoe doe je dit en wat heb je hier allemaal voor nodig? Dit stappenplan gaat jou helpen!

Stap 1: Kies een domeinnaam en webhosting provider

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je website, heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Een domeinnaam is de naam van je website, zoals www.mijneersteaffiliatesite.nl. De keuze van de domeinnaam moet aansluiten bij het aanbod op je website. Je kunt domeinnamen vastleggen via bijvoorbeeld Vimexx.nl. Ook kun je via deze website bekijken of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Vimexx is tevens een hosting provider, maar wat is dat?

Een webhosting provider is een bedrijf dat jouw website op internet zal hosten, zodat mensen hem kunnen bezoeken. Er zijn veel webhosting providers beschikbaar, dus neem de tijd om een te kiezen die bij je past.

Domein beschikbaar

Domein beschikbaar?

Stap 2: Installeer WordPress

Nadat je een domeinnaam en webhosting provider hebt gekozen, is het tijd om WordPress te installeren. Dit is het programma waarmee je je website kunt bouwen. Veel webhosting providers bieden een eenvoudige manier om WordPress te installeren via een auto-installer, zoals Softaculous of Fantastico. Als je niet zeker bent hoe je dit moet doen, neem dan contact op met de technische ondersteuning van je webhosting provider. Daarnaast kun je er uiteraard ook voor kiezen om WordPress te installeren, zonder tussenkomst van een webhosting provider. Dit vereist echter wel wat meer kennis. Het advies is door simpel te beginnen en voor het gemak van een auto-installer te gaan.

Stap 3: Kies een geschikt affiliatie website thema

Nadat WordPress is geïnstalleerd, is het tijd om een geschikt thema voor je website te kiezen. Er zijn veel gratis en betaalde thema’s (ook wel templates genoemd) beschikbaar voor WordPress, waaronder veel die speciaal zijn gemaakt voor affiliatie websites. Neem de tijd om de verschillende thema’s te bekijken en kies er een die bij je past. Zorg ervoor dat het thema responsief is, dus dat het goed werkt op desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones.

Het is goed om te weten dat de meeste thema’s aanpasbaar zijn, zodat je kleuren, lettertypes en andere zaken aan kunt passen. Het advies is om te kiezen voor een populair thema. Dit omwille van de reden dat dit thema zich reeds bewezen heeft in de wereld van affiliatie. Bovendien wil je dat de ontwikkelaar van een dergelijk thema continu blijft updaten, zodat het thema mee gaat met de laatste trends op het gebied van veiligheid en uitstraling.

Stap 4: Creëer inhoud

Het belangrijkste is het toevoegen van teksten aan jouw nieuwe website. Dit kan in de vorm van blogberichten, product reviews, video’s of andere soorten inhoud. Zorg ervoor dat de inhoud relevant is voor de affiliatie producten die je promoot. Probeer waardevolle informatie te bieden aan je bezoekers en geef hen een reden om terug te keren naar je website.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je inhoud SEO-vriendelijk is, zodat je website hoger in zoekresultaten komt te staan. Heb je geen idee hoe je moet beginnen met het schrijven van teksten? Goed nieuws! Het is namelijk ook gewoon mogelijk kant-en-klare teksten te kopen die SEO-vriendelijk zijn geschreven.

Tekstaanbod Tekstplaza.nl

Tekstaanbod Tekstplaza.nl

Stap 5: Voeg affiliatie links toe

Nadat je jouw eerste teksten hebt toegevoegd en je jouw eerste bezoekers hebt mogen verwelkomen, is het tijd om affiliatielinks toe te voegen. In Nederland kun je je aansluiten bij diverse affiliatie netwerken. De bekendste is misschien wel Bol.com. Wil je producten van Bol.com promoten, dan moet je je aansluiten bij het partnernetwerk van Bol.com. Nadat jouw website is goedgekeurd, kun je direct aan de slag met het toevoegen van affiliatielinkjes aan jouw website.

Stap 6: Promoot je website

Is jouw website ‘klaar’ , dan is het tijd om jouw website te promoten. Gebruik social media om je inhoud te delen en om nieuwe bezoekers naar je website te trekken. Het mooie aan social media is dat je gratis bezoekers kunt trekken naar jouw website. Uiteraard is het allereerst zorgdragen dat jouw social media kanaal volgers krijgt. Veel bedrijven kiezen ervoor om allereerst wat volgers bij elkaar te krijgen door te adverteren op het desbetreffende social media platform.

Stap 7: Meet je prestaties en pas je strategie aan

Het is belangrijk om je prestaties te meten en je strategie aan te passen als dat nodig is. Gebruik tools zoals Google Analytics om te zien hoeveel bezoekers je website krijgt, hoe lang ze blijven hangen en waar ze vandaan komen. Gebruik deze informatie om te zien wat werkt en wat niet werkt en pas je strategie aan om je inkomsten te verhogen. Daarnaast is het handig om ook het aantal kliks op jouw affiliatielinks zichtbaar te krijgen. Om dit inzichtelijk te krijgen, kun je diverse plug-ins installeren. Thirsty Affiliates is daar een van.

Thirsty affiliates

Thirsty affiliates

Een succesvolle affiliatie website bouwen (in WordPress) is hard werken: onze tips

Passief geld verdienen? Vergeet dat maar! Om jouw eerste affiliatie inkomsten te verdienen, moet er een hoop gebeuren. Daar stopt het niet bij, want het is een continu blijven toevoegen van nieuwe teksten en updaten van bestaande artikelen. Verder helpen de volgende tips jou om succesvol te worden:

  • Zorg ervoor dat je affiliatie links op een natuurlijke manier aan je inhoud toevoegt. Dit betekent dat je de links op een manier opneemt die voor je bezoekers relevant is en niet opdringerig overkomt. Bijvoorbeeld: in plaats van een hele pagina vol te zetten met affiliatie links, kan je beter een aantal selectieve affiliatie links in een blogpost of product review plaatsen. Zorg dat je je bezoekers niet overspoelt met teveel linkjes.
  • Probeer waardevolle inhoud te creëren die je bezoekers zal helpen en geef hen een reden om terug te keren naar je website. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van educatieve blogposts, product reviews, how-to-video’s of andere soorten inhoud die waarde toevoegen voor de bezoeker. Door waardevolle inhoud te bieden, zullen bezoekers terugkomen naar je website en is de kans groter dat ze een aankoop doen via een van je affiliatie links.
  • Misschien wel de belangrijkste tip is: doorzetten! Denk niet dat je na een paar weken al inkomsten genereert. Het kan jaren duren, voordat je ook maar iets verdient. Zeker wanneer je een nieuwe website start. Wil je een voorsprong nemen, dan is het goed om een bestaande website over te nemen. Het liefst een website die jaren oud is, een stabiele bezoekersstroom heeft en unieke website content bevat.

Om een succesvolle affiliatie website te bouwen, is hard werken vereist. Door deze tips in acht te nemen, kun je een website bouwen die inkomsten genereert en die waardevolle inhoud biedt aan je bezoekers.

Word jij de volgende affiliatie koning?

Het bouwen van een affiliatie website in WordPress is een goede keuze, omdat het een eenvoudige manier is om een professionele website te maken. Door de stappen in dit stappenplan te volgen, kun je een website bouwen die goed werkt en die inkomsten genereert. Het is belangrijk om te onthouden dat het succesvol zijn van een affiliatie website hard werken vereist, dus wees bereid om de tijd en moeite te investeren om ervoor te zorgen dat je website succesvol wordt.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *